BOUWEN OP SLAPPE BODEM

Van Dijk Maasland is specialist in het bouwen op slappe bodem. Al 45 jaar ontwikkelen wij een breed scala aan zettingsarme technieken welke optimaal zijn afgestemd op de lokale situatie.

 

 

SPECIALIST SLAPPE BODEM

Zettingsgevoelige gebieden, zoals in West Nederland, kunnen leiden tot overlast en hoge kosten voor de samenleving. Vaak in combinatie met grondwaterdaling leidt dit niet alleen tot schade aan infrastructuur en kabels en leidingen, maar ook tot schade aan (houten) paalfundaties van bebouwing en constructies.

Sinds eind jaren 70 hebben wij ons gespecialiseerd in het ontwikkelen van zettingsarme constructies op slappe bodem. Zo realiseerden wij de eerste toepassing in Nederland met EPS (Geëxpandeerd polystyreen), als lichtgewicht ophoogmateriaal. Die ervaring hebben we uitgebouwd tot een unieke expertise, van ontwerp tot uitvoering.
Tegenwoordig werken we met een breed scala aan lichtgewicht materialen zoals EPS, BRL-9331 gecertificeerd en circulair EcoBASE Schuimglas, bims, argex, lava en in eigen huis geproduceerde schuimbeton.

BEKROONDE SAMENWERKING

De EPS ophoging van woonwijk De Velden in Schiedam (zettingen tot 2 meter), is een van onze prestige projecten. Het geeft een goed beeld over hoe wij project- en omgevingsmanagement inzetten, in een binnenstedelijke omgeving. Dat het project naar ieders tevredenheid is uitgevoerd en opgeleverd, blijkt wel uit de Award die Van Dijk van de wijkvereniging ‘De Velden’ heeft ontvangen.

Gekroond vakmanschap

“Het gekroonde vakmanschap van uw bedrijf, en de meer dan opvallende samenwerking tussen onze bewoners en uw medewerkers tijdens deze omvangrijke en logistiek complexe klus, waarderen wij zeer. Zelden heb ik, na een jarenlange ervaring met aannemers, zo’n goede samenwerking, maar bovenal een niet aflatende, vakkundige inzet meegemaakt. Hulde aan Van Dijk Maasland!”

Voorzitter – wijkvereniging de Velden

MAATWERKOPLOSSING

Elke situatie is uniek. Wij ambiëren en zijn in staat om voor u in elke situatie de meest effectieve zettingsarme oplossing te ontwikkelen. Een oplossing waarbij restzettingseisen, kosten, techniek en omgevingsfactoren optimaal op elkaar zijn afgestemd. Hierbij maken we, naast het gebruik van lichtgewicht materialen, ook gebruik van drainagetechnieken en onderheide constructies zoals de paalmatrasmethode. Afhankelijk van de specifieke situatie kunnen één of meer van deze technieken (gecombineerd) worden toegepast.