RESIFALT COMBINATIEDEKLAGEN

Resifalt combinatiedeklagen verbetert de draagkracht van de asfaltverharding. Hiertoe wordt een zeer open asfalt beton (ZOAB) gevuld met een hoogwaardige cementslurry wat resulteert in een combinatiedeklaag. Deze is zo flexibel als asfalt en zo sterk als beton wordt.

DRAAGKRACHTVERBETERING VOOR ASFALTVERHARDINGEN

Sinds 2007 heeft Resifalt B.V. meer dan 200.000 m2 combinatiedeklagen aangebracht in België en Nederland. De toepassingsgebieden zijn er velen, te denken aan: Laad- en losterreinen, bedrijfs- en haventerreinen; overal waar ZOAB extra draagkracht nodig heeft.

De deklaag wordt voegloos aangebracht met een dikte die varieert tussen de 40 en 80 mm. Het wordt snel, ten hoogste in twee arbeidsgangen, aangebracht (ook onder afschot), tot wel 5.000 m2 per dag. De combinatiedeklaag is bestand tegen brandstoffen, smeermiddelen en een groot aantal chemicaliën. De hoge slijtvastheid en vorstbestendigheid zorgen voor een lange levensduur (+25 jaar). Resifalt is verkrijgbaar in meerdere kleuren en is na circa acht uur weer berijdbaar.

De sterkte van de combinatiedeklaag is onder meer afhankelijk van het type cementslurry. Druksterkte: 5,0 – 12,0 MPa Buigtreksterkte: 2,5 – 4,0 MPa