AMBITIES & UITDAGINGEN
SCHERP OP ONTWIKKELING
Wij vinden het belangrijk om voortdurend in te kunnen spelen op veranderingen in de wereld om ons heen. Deze veranderingen houden ons scherp en dagen ons uit om te ontwikkelen en telkens opnieuw invulling te geven aan de uitdagingen en behoeften uit de maatschappij en leefomgeving.
SLAPPE BODEM – ZETTINGSPROBLEMATIEK
UITDAGING:
Slappe bodem is een bekend probleem in Nederland. Zettingsgevoelige gebieden, zoals in West Nederland, kunnen leiden tot overlast en kosten voor de samenleving. Vaak in combinatie met grondwaterdaling leidt dit niet alleen tot schade aan infrastructuur en kabels en leidingen, maar ook tot schade aan (houten) paalfundaties van bebouwing en constructies.
Verzakte bodem:1.20 meter
“Het gekroonde vakmanschap van uw bedrijf, en de meer dan opvallende samenwerking tussen onze bewoners en uw medewerkers tijdens deze omvangrijke, en logistiek complexe klus, waarderen wij zeer. Zelden heb ik, na een jarenlange ervaring met aannemers, zo’n goede samenwerking maar bovenal een niet aflatende vakkundige inzet meegemaakt. Hulde aan Van Dijk Maasland!”,
Voorzitter – wijkvereniging de Velden
FUNDERINGSPROBLEMATIEK WONINGEN
In Nederland zijn er ongeveer 750.000 woningen op houten paalfunderingen, waarvan de helft van de woningen nu, of in de toekomst, geconfronteerd wordt met schade door aantasting van deze fundering. Bodemdaling, stedelijke grondwaterdaling en aantasting houten paalfundaties treden vaak als drieluik op. Deze verschijnselen vormen een bedreiging voor de leefbaarheid en voortgang van de stadsrenovatie en vernieuwing.
Ambitie:
‘Ik ken Van Dijk als een betrouwbare specialist met innovatieve oplossingen voor de funderings-, grondwater- en zettingsproblematiek. Ze zijn in staat om kennis uit deze 3 vakgebieden te integreren en in elke situatie tot de meest effectieve oplossing te komen.’
Dik de Jong – directeur Kennis Centrum Aanpak Funderingsproblematiek (KSAF)
COMPLEXE BINNENSTEDELIJKE HERINRICHTINGEN
Ambitie:
KADEMUREN
UITDAGING:
‘Tijdens de klus ontdekten we funderingen van hele oude woningen en kwamen er regelmatig experts langs om hetgeen we hadden gevonden in kaart te brengen. Dat is toch wel heel bijzonder!
Omdat oude funderingen kwetsbaar zijn, is het van belang om trillingsarm te heien. Je moet namelijk oppassen dat er geen schade ontstaat.’
Jory Versluys – vakman heiwerk
KLIMAATVERANDERING
UITDAGING:
VEILIGHEID EN VERFRAAIING BUITENRUIMTE
UITDAGING:
Onze ambitie is om het beveiligen en verfraaien van de buitenruimte hand in hand te laten gaan. Als antwoord hierop hebben we een prachtige innovatie gerealiseerd, ‘de RoBlock’, als fraai alternatief voor pollers.
De RoBlock is een draaibaare aanrijdbeveiliging van hoogwaardig terrazzobeton. De RoBlock wordt voor de klant op maat gemaakt, in de vorm van een betonnen bloembak, bank of kunstwerk van minimaal 3 ton (kg), dat wegdraait zodra het te beveiligen object of straat toegankelijk moet zijn. Het stelt de stedenbouwkundige of architect in staat de gewenste aanrijdbeveiliging in zowel vorm als kleur af te stemmen op de rest van het ontwerp van de buitenruimte, zodat er een bank, bloembak of kunstwerk ontstaat dat precíes past binnen het gewenste straatbeeld.
Onder de grond bevindt zich de betonnen fundering; hierin zijn de draaischijf en elektromotor verwerkt. De bediening van het systeem gaat vrij eenvoudig via kentekenherkenning, een app of via een afstandsbediening. Een belangrijk en innovatief element van de RoBlock is de radar. Deze signaleert wanneer iets of iemand zich binnen de draaicirkel bevindt. Is dit het geval, dan stopt de RoBlock direct met draaien.
Volgens innovatie-expert P. van Dijk ‘vervult de RoBlock met zijn komst een belangrijke maatschappelijke behoefte aan een fraaie oplossing voor het beveiligen van personen en gebouwen tegen aanrijden of doorrijden.’
De RoBlock bevat een Nederlands octrooi (Europees octrooi is aangevraagd).