Post 001

Zo kan het ook…!
Over hoe je je loopbaan zelf kunt vormgeven binnen Van Dijk

 

“Wanneer je het zelf goed oppakt, kun je jezelf op een hoger niveau brengen”.

 


Wie:
Rik van der Houven
Opleidingen: Aankomende riolerings-/wegenwerker niveau 2, Vakman riolering-/wegenwerker niveau 3 (alles betaald door Van Dijk Maasland)
Timeline:
Maart 2008 April 2008 Zadkine
April 2008- juni 2012 niveau 2,3
2012/2013 vakman GWW
2013-2015 Uitvoeringsopleiding, div cursussen
2015-2018 Uitvoerder
2018- Medewerker Bedrijfsbureau.

Van assistent medewerker GWW, naar Uitvoerder, naar Medewerker Bedrijfsbureau via de Beroeps Opleidende Leerweg.
Ik ben bij Van Dijk gekomen als assistent medewerker GWW. Toen heb ik aangegeven dat ik een opleiding wilde volgen heb ik via SPG de opleiding ‘aankomende riolerings-/wegenwerker’ (niveau 2), gevolgd door ‘Vakman riolering-/wegenwerker’ (niveau 3). Dit duurde zo’n 4 jaar. Toen ben ik in vaste dienst als grondwerker. Maar eigenlijk al tijdens die laatste opleiding ben ik door een projectleider benaderd of ik uitvoerder wilde worden. Toen ben ik erna meteen een avondopleiding niveau 4 gaan doen ‘middenkaderfunctionaris bouw en infra’ (uitvoerdersopleiding) via het Soma College. Dat duurde 3 jaar. Overdag werkte ik gewoon als vakman GWW en 1 avond in de week ging ik naar school. Na die uitvoerdersopleiding ben ik 3-4 jaar als assistent uitvoerder aan de slag gegaan en toen ben ik gaan werken als uitvoerder. En sinds september 2018 werk ik als werkvoorbereider op het Bedrijfsbureau.

“Ik heb dus eigenlijk nooit stilgezeten”

Ik heb dus eigenlijk nooit stilgezeten. Ik heb altijd al gezegd dat ik alle facetten binnen Van Dijk Maasland wilde meemaken, zo ook kantoorwerk. Bedrijfstechnisch wilde ik beter begrijpen hoe het bedrijf zich vormt en hoe alle werken tot stand komen met alle achterliggende gedachtes. En buiten was ik ook veel bezig met voorbereiding en ik hou van precies werken, dus past dit goed bij mij en binnen het Bedrijfsbureau. Ik heb toen zelf gevraagd of ik  op het bedrijfsbureau mocht werken; en sinds september 2018 ben ik op het bedrijfsbureau werkzaam.

Wat doe je daar? Op het bedrijfsbureau
Ik doe daar van alles, van calculatie tot werkvoorbereiding en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben heel leergierig, alle onbekende dingen die ik niet weet, wil ik weten. Alle mogelijkheden wil ik aangrijpen om te leren en uit te voeren. Daarom ben ik zo breed mogelijk opgeleid. Ik bereid projecten graag goed voor, daar heb je in de uitvoering vrijwel geen tijd voor. Op het bedrijfsbureau is werkvoorbereiding nu mijn kerntaak.

Mijn ervaring van ‘buiten’  komt goed van pas op het bedrijfsbureau. Ik ben daar nu verbindende schakel in verband met mijn betrokkenheid bij de uitvoering en kennis ervan.  Daarnaast doe ik nog een dag per week GPS inmeet-/uitzetwerkzaamheden, dat maakt mijn werk erg afwisselend.

Wat spreekt jou het meest aan bij Van Dijk?  – toen je hier begon met werken-leren?
Ik wilde in eerste instantie de landmeetkunde in, maar dat was toch niets voor mij (had ik bij een ander bedrijf ervaren). De veelzijdigheid van het werk ‘nooit een dag hetzelfde’, spraken mij het meest aan binnen Van Dijk. Toen ik binnenkwam werd ik als leerling goed omarmd, ik werd goed begeleid en leidinggevenden zetten mij op het goede spoor. Ook kreeg (en krijg) ik waardering voor mijn werk, en mocht ik op den duur voorman taken op me nemen. Daarom ben ik nooit weggegaan.

Waarom zo prettig bij Van Dijk?
Het is een goede werkomgeving, je kunt je eigen input kwijt, waardoor je betrokken bent binnen een project.

Wat spreekt je het meest aan in je werk?
Ik kan er van genieten dat als je een project hebt opgeleverd met het projectteam, en dat het eindresultaat mooi is en naar tevredenheid van de omgeving en de klant.

Waarom werken/leren?
Alles op je eigen tempo. Als je er klaar voor was kon je examen aanvragen.

Wanneer je het zelf goed oppakt, kun je jezelf op een hoger niveau brengen.

Heb je nog een tip voor de lezer?
Wanneer je het zelf goed oppakt, kun je jezelf op een hoger niveau brengen. Van Dijk biedt die mogelijkheid. Ik ben nu lekker op mijn plek, als medewerker bedrijfsbureau, maar wie weet wat er in de toekomst gebeurt (zegt hij lachend).  

Add Comment